Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpotatisplättar med löjrom och gräslöksmousse

 
Skriv ut

Enkel husman som snitsats till med lyxiga smaker från havet...här kan du använda din plättlagg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mandelpotatisplättar: Skala potatisen och koka den klar. Pressa den varma potatisen i en bunke, rör ner resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Smält smöret i en plättlagg eller stekpanna och grädda plättarna gyllenbruna på bägge sidor.
  2. Gräslöksmousse: Vispa crème fraichen hård med elvisp eller mixer. Vänd ner den hackade gräslöken samt den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillbehör: Servera 2 mandelpotatisplättar per portion. Toppa med löjrom, gräslöksmousse samt gräslök eller dill och citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.