Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpotatissoppa med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fräsch räksallad till den mjuka potatissoppan är en god kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort rotfästet på fänkålen. Skiva en fjärdedel mycket tunt och blanda med olivolja och flingsalt till räksalladen. Skala och skiva potatis, lök, vitlök och resten av fänkålen.
  2. Fräs i smör i en kastrull. Tillsätt timjan, vin, vatten och buljongtärningar. Koka på svag värme ca 20 min. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med cayennepeppar och salt. Hacka dillen grovt. Blanda räkor och dill med fänkålen. Servera räksalladen till soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.