Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelskorpor med chokladchips

 
  • Serverar: 48-50 portioner
Skriv ut

Choklad och mandellikör i en samma kaka. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. För att rosta mandlarna sprids de ut på en ugnsplåt. Rosta i 8-10 minuter tills de är gulbruna och rör ofta om. Tag bort mandlarna och låt dem svalna. Grovhacka mandlarna så att det uppgår till 115 g.
  2. Lägg mjöl, bakpulver och salt i en medelstor skål; rör om för att blanda.
  3. Vispa smör och socker i en stor skål med elvisp på medelhastighet tills det blir lätt och luftigt. Vispa i ägg, 1 åt gången, och skrapa skålens sidor efter varje tillägg. Vispa i likör och vatten. Lägg gradvis i mjölblandning. Vispa på låg hastighet och skrapa då och då skålens sidor. Rör i chips och mandlar.
  4. Dela degen i fjärdedelar. sprid ut vardera vid mitten av ett smörpapper. Medan smörpappret används för att hålla degen rullas den fram och tillbaka så att en rulla på 37,5 cm bildas. Hölj in dem noggrant. Kyl i ungefär 2 timmar eller tills de är fasta.
  5. Förvärm ugnen till 190 grader. Tag fram och lägg vardera rulle på bakplåtspapperklädda plåtar. Med mjölade händer formas varje rulle till 5 cm bred och 1,2 cm tjock.
  6. Grädda i 15 minuter. Tag ut dem ur ugnen. Skär varje degbit med en kniv i diagonala skivor på 2,5 cm. Lägg skivorna med snittytan uppåt på kakplåten; grädda i 7 minuter. Vänd kakorna; grädda i 7 minuter eller tills snittytorna är gulbruna och kakorna är torra. Förflytta kakorna med en stekspade till bakgallren; låt dem svalna.
  7. Förvara dem tätt inslutna i rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader.
  8. Ät och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.