Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelsmördegshjärtan fyllda med pepparkakstryffel

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Möra kakor med härlig chokladtryffel med smak av pepparkaka. Vill du bara ha chokladsmak så uteslut pepparkakskryddan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan och blanda med det rumsvarma smöret. Rör i äggulorna och tillsätt mjölet, lite i taget, degen ska hålla ihop men inte bli för kladdig. Låt degen ligga och vila svalt i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela degen i två bitar och kavla ut tunt på mjölat bakbord. Stansa ut med pepparkaksformar, tex hjärtan. Stansa hälften först med pepparkaksform och sedan en lite mindre form, för att få ett fint hål i mitten av hjärtat. Stansa resterande kakor med den större formen.
  4. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda kakorna ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.
  5. Smält chokladen till tryffeln i ett vattenbad. Rör i grädde, smör och pepparkakskrydda till en jämn smet. Låt smeten svalna i kylen ca 2 timmar.
  6. Lägg en klick tryffelsmet på varje helt hjärta och lägg på ett genombrutet hjärta. Sikta över lite florsocker och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.