Möra kakor med härlig chokladtryffel med smak av pepparkaka. Vill du bara ha chokladsmak så uteslut pepparkakskryddan.
Instruktioner
- Riv mandelmassan och blanda med det rumsvarma smöret. Rör i äggulorna och tillsätt mjölet, lite i taget, degen ska hålla ihop men inte bli för kladdig. Låt degen ligga och vila svalt i 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela degen i två bitar och kavla ut tunt på mjölat bakbord. Stansa ut med pepparkaksformar, tex hjärtan. Stansa hälften först med pepparkaksform och sedan en lite mindre form, för att få ett fint hål i mitten av hjärtat. Stansa resterande kakor med den större formen.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda kakorna ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.
- Smält chokladen till tryffeln i ett vattenbad. Rör i grädde, smör och pepparkakskrydda till en jämn smet. Låt smeten svalna i kylen ca 2 timmar.
- Lägg en klick tryffelsmet på varje helt hjärta och lägg på ett genombrutet hjärta. Sikta över lite florsocker och servera.
Publicerat den
3 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar