Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelsnibbar

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Gudomliga kakor, en favorit! Vill man göra dem lite festligare doppar man snibbarna i smält choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, strösocker och vaniljsocker. Skiva i smöret och arbeta ihop till en deg. Hacka mandel och choklad ganska grovt, och tillsätt det samt vatten till degen och arbeta ihop alltsammans. Tryck ut degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter i 175 grader.
  2. Skär den varma kakan, först i jämna rutor och sedan diagonalt i trekanter. Låt kakorna svalna helt. Smält blockchoklad över vattenbad och doppa snibbarna i chokladen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bettan1262 21 januari 2010

    hur stor bör långpannan vara

  • Ahlzan 21 januari 2010

    Det är den vanliga långpannan du har till ugnen, uppskattningsvis 50 x 40 cm. Jag kommer inte riktigt ihåg om jag utnyttjar hela ytan men nästan i alla fall. Kakan flyter inte direkt ut vill jag minnas. Lycka till! Den är toppen att ha i frysen för den är god lite halvtinad också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.