Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelstekt torsk med mandelpotatispuré, äpple och brynt smör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig festrätt där alla smaker balanseras i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sjud potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Passera eller pressa potatisen, blanda med smör under kraftig vispning. Rör i varm gräddmjölk till rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela torsken i 4 bitar. Blanda vatten, citronskal och salt. Lägg i fisken och rimma i 15 minuter. Ta upp och torka av den.
  3. Pensla fisken med uppvispat ägg. Doppa sedan i mandelmjöl blandat med ströbröd.
  4. Sätt ugnen på 120 grader. Bryn fisken på båda sidor. Lägg den i en ugnsfast form. Stek färdigt i ugnen till en innertemperatur på 45-48 grader, 5-10 minuter.
  5. Klyfta äpplena och skiva löken. Stek äppelklyftorna hastigt i stekpanna. Ta upp och stek löken. Tillsätt äppelcidervinäger och brynt smör. Blanda ner äppelklyftorna och smaka av med salt.
  6. Servera fisken med syrade äpplen, lök, sky och puré. Toppa med grovhackad bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.