En riktig festrätt där alla smaker balanseras i munnen!
Instruktioner
- Sjud potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Passera eller pressa potatisen, blanda med smör under kraftig vispning. Rör i varm gräddmjölk till rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Dela torsken i 4 bitar. Blanda vatten, citronskal och salt. Lägg i fisken och rimma i 15 minuter. Ta upp och torka av den.
- Pensla fisken med uppvispat ägg. Doppa sedan i mandelmjöl blandat med ströbröd.
- Sätt ugnen på 120 grader.
Bryn fisken på båda sidor. Lägg den i en ugnsfast form.
Stek färdigt i ugnen till en innertemperatur på 45-48 grader, 5-10 minuter.
- Klyfta äpplena och skiva löken. Stek äppelklyftorna hastigt i stekpanna. Ta upp och stek löken. Tillsätt äppelcidervinäger och brynt smör. Blanda ner äppelklyftorna och smaka av med salt.
- Servera fisken med syrade äpplen, lök, sky och puré.
Toppa med grovhackad bladpersilja.
Publicerat den
21 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar