Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

God och lättbalad tårta. Vetemjölet kan bytas ut mot glutenfritt mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med avtagbar kant, 24 cm. i diameter. Smörj och bröa kanten.Rör ägg och socker vitt och pösigt. Mal den oskållade mandeln, blanda mandel med mjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Häll smeten i formen,grädda i 175 graders ugnsvärme tillskakan är torr, ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen innan den lossas. Lägg kakan på ett fat. Bred över den vispade grädden. Garnera tätt, tätt med mandariner, riv över choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.