Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta med björnbärs- och vit chokladmousse

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Len moussetårta med två lager mousse. Fröjd för både ögat och munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandning och mandel i äggvispet. Häll smeten i en smord form ca 18 cm i diameter med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bottnen kallna.
  3. Chokladmousse: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Blanda ner yoghurt och citronsaft i chokladen. Vispa grädden och blanda den med chokladen.
  4. Smält lite av blandningen i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Blanda ner gelatinblandningen i chokladsmeten. Ställ den i kylen medan björnbärsmoussen tillagas.
  5. Björnbärsmousse: Passera björnbären genom en sil, mät till ca 2 dl. Blanda purén med florsockret. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Blanda ner yoghurten i bärpurén. Vispa grädden och blanda ner smeten.
  6. Smält lite av blandningen i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i kastrullen. Blanda ner gelatinblandningen i bärsmeten.
  7. Klyv bottnen i två tunna bottnar. Lägg en botten i den diskade formen med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Fyll på med chokladmousse och lägg tillbaka den andra bottnen. Fyll på med björnbärsmousse och ställ tårtan i kylen ca 4 timmar.
  8. Lossa tårtan från formen och garnera med björnbär, hyvlad vit choklad och myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.