Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta med rabarbergrädde

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Tårta med fräsch, syrlig grädde på läcker mandelbotten. Med jordgubbar på toppen så blir det en riktigt somrig tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mandelbotten: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Vänd ner den grovt malda mandeln. Täck en rund form, ca 26 cm i diameter med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna helt. Stäng inte av ugnen.
  4. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela dem i en smord ugnsfast form. BLanda socker, potatismjöl och vaniljsocker. Strö blandningen över rabarbern.
  5. Grädda rabrbern i 175 graders varm ugn i 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  6. Vispa grädden och vänd ner den bakade rabarbern. Fördela rabarbergrädden över mandelbotten och garnera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.