Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta med smörkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel och sagolik god tårta med len smörkräm och mjukseg mandelbottnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka mandeln i mixer. Vispa äggvitorna hårt. Blanda i socker och mandel.
  2. Smörj en plåt noggrant, och två "anslagsringar" (kant till tårtform med löstagbar botten). Ställ de smorda ringarna på den smorda plåten och fördela smeten jämt i ringarna till två bottnar.
  3. Grädda i 175 grader cirka 10 minuter. Lossa bottnarna direkt med en lång, vass kniv. Låt kallna.
  4. Kräm: Rör ihop äggulor, socker och grädde i en kastrull. Rör hela tiden i kastrullen tills krämen börjar sjuda. Tag av från plattan och rör i smöret så att det blandas väl. Låt kallna i kylskåp.
  5. Fördela krämen mellan och ovanpå bottnarna och runt kanterna. Garnera med rostade mandelspån. Strö sist lite (en nypa) salt över tårtan.
  6. Tårtan kan även garneras med halva vindruvor och serveras med glass eller vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Nikolina94 7 mars 2009

    ngn som gjort denna tårta? bra resultat ? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.