- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En enkel och sagolik god tårta med len smörkräm och mjukseg mandelbottnen.
Instruktioner
- Bottnar:
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka mandeln i mixer. Vispa äggvitorna hårt. Blanda i socker och mandel.
- Smörj en plåt noggrant, och två "anslagsringar" (kant till tårtform med löstagbar botten). Ställ de smorda ringarna på den smorda plåten och fördela smeten jämt i ringarna till två bottnar.
- Grädda i 175 grader cirka 10 minuter. Lossa bottnarna direkt med en lång, vass kniv. Låt kallna.
- Kräm:
Rör ihop äggulor, socker och grädde i en kastrull. Rör hela tiden i kastrullen tills krämen börjar sjuda. Tag av från plattan och rör i smöret så att det blandas väl. Låt kallna i kylskåp.
- Fördela krämen mellan och ovanpå bottnarna och runt kanterna. Garnera med rostade mandelspån. Strö sist lite (en nypa) salt över tårtan.
- Tårtan kan även garneras med halva vindruvor och serveras med glass eller vispad grädde.
Publicerat den
7 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ngn som gjort denna tårta? bra resultat ? :)