Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltoppad cheesecakepaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Som har en krämig fyllning av philadelphiaost, kesella och äpplen. Serveras ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform och ställ kallt att vila i ca 30 minuter.
  3. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter. Sänk värmen till 175º.
  4. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna jämnt i pajskalet.
  5. Blanda samman resterade ingredienser till fyllningen till en slät konsistens och häll den över äpplena.
  6. Ställ in formen i ugnen och grädda pajen tills fyllningen stannat, ca 30-35 minuter.
  7. Strö över lite flagad mandel ca 5 minuter innan pajen är färdiggräddad så att mandeln blir lätt rostad.
  8. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.