Som har en krämig fyllning av philadelphiaost, kesella och äpplen.
Serveras ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform och ställ kallt att vila i ca 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter. Sänk värmen till 175º.
- Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor.
Lägg klyftorna jämnt i pajskalet.
- Blanda samman resterade ingredienser till fyllningen till en slät konsistens och häll den över äpplena.
- Ställ in formen i ugnen och grädda pajen tills fyllningen stannat, ca 30-35 minuter.
- Strö över lite flagad mandel ca 5 minuter innan pajen är färdiggräddad så att mandeln blir lätt rostad.
- Njut!
Publicerat den
21 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar