Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltoppad plommontarte

 
  • Serverar: 6-7 portioner
Skriv ut

Bjud på en ljuvlig tarte till dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbar botten. Ställ formen kallt i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera och kärna ur plommonen och lägg dem i pajskalet. Blanda därefter socker, mandel och citronskalet och strö det över plommonen.
  3. Grädda i ca 30 minuter. Servera plommontarten med en klick lätt vispad grädde eller en kula god vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.