Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelvåfflor

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

...helt osannolikt goda !! Mandelvåffla serverad som kakvåffla. Fräscht och vackert med färska bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka den skållade, rostade mandeln.
  2. Rör samman riven mandelmassa med smör, äggulor, glykossirap, vaniljsocker, mjöl, bittermandelolja och den hackad mandeln . Obs! Var försiktig med bittermandeloljan - den ger snabbt smak.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd varsamt ner dem i smeten.
  4. Värm våffeljärnet, smöra och grädda våfflor. Låt dem kallna på galler. Dela våfflorna i hjärtan.
  5. Bryt chokladen i bitar och smält i mikron eller över vattenbad. Doppa varje hjärta i choklad. Låt stelna.
  6. Servera med färska bär och frukter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.