Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Många kanelbullar

 
Många kanelbullar Många kanelbullar Många kanelbullar
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Mycket goda och de räcker länge. Passar bra att baka till kanelbullens dag! De är knapriga utanpå men mjuka inuti. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt svalna. Häll i mjölken och värm till rumsemperatur. Smula jästen i en bunke.
  2. Häll lite av degspadet över jästen och rör till det har lösts upp. Häll över resten.
  3. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ca 2/3 av mjölet. När degen är klumpfri häll då i resten av mjölet. Arbeta degen smidig , när den släpper bunkens kanter är den färdig. Knåda några minuter.
  4. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Värm ugnen till 250 grader.
  5. Dela degen mitt itu och kavla ut varje del tills de är ca 3 - 5 mm tjockt. Bred på smör och strö över sockret och kanelen och rulla sedan degen till en rulle.
  6. Skär dem i ca 2 cm breda bitar och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i några minuter.
  7. Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö sedan över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.