En favoriträtt hos oss i sommartider. Blir godast grillade, men funkar att steka dem i ugn eller grillpanna också. Min matlagningsprincip. Hög fetthalt - låg andel kolhydrater - välkryddad mat. Bon appétit!
Instruktioner
- Grillspetten:
Lägg grillspetten i blöt.
Skär filéerna i 3-4 delar på längden. Trä köttet på grillspetten. Blanda alla övriga ingredienser till marinaden, utom kryddorna, i en skål. Lägg grillspetten på ett fat. Skeda eller pensla över marinaden så att det når köttet från alla håll. Låt marinera helst ett par timmar, ju längre marinering desto godare blir de. Grilla spetten eller stek i ugn cirka 225 grader i cirka 20 min eller stek i grillpanna. Krydda spetten.
- Såsen:
Blanda alla ingredienser, krydda. Gör gärna såsen lite i förväg så kommer smakerna fram bättre.
- Servera spetten med såsen och en sallad. Förlsag på sallad: isbergssallad, ruccolasallad, endivsallad. Ringla gärna över olivolja och citronsaft på salladen.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt god!