Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mango Chatneymarinerade kycklingspett

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En favoriträtt hos oss i sommartider. Blir godast grillade, men funkar att steka dem i ugn eller grillpanna också. Min matlagningsprincip. Hög fetthalt - låg andel kolhydrater - välkryddad mat. Bon appétit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grillspetten: Lägg grillspetten i blöt. Skär filéerna i 3-4 delar på längden. Trä köttet på grillspetten. Blanda alla övriga ingredienser till marinaden, utom kryddorna, i en skål. Lägg grillspetten på ett fat. Skeda eller pensla över marinaden så att det når köttet från alla håll. Låt marinera helst ett par timmar, ju längre marinering desto godare blir de. Grilla spetten eller stek i ugn cirka 225 grader i cirka 20 min eller stek i grillpanna. Krydda spetten.
  2. Såsen: Blanda alla ingredienser, krydda. Gör gärna såsen lite i förväg så kommer smakerna fram bättre.
  3. Servera spetten med såsen och en sallad. Förlsag på sallad: isbergssallad, ruccolasallad, endivsallad. Ringla gärna över olivolja och citronsaft på salladen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PaulaPudding 6 juli 2011

    Fantastiskt god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.