Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mango Cheesecake med kokos och lime.

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det här receptet provade jag i helgen. Rena drömmen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula kexen fint och blanda med kokos. Smält smöret och blanda ner det. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Platta ut blandningen i formen.
  2. Tina och mixa mangon slät, blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Värm ca 2 dl av mango-yoghurtblandningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem under omrörning i den varma blandningen. Vispa ner gelatinsmeten med resten av mangoyoghurten.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i mangosmeten och blanda väl. Häll blandningen i formen.
  4. Rippel: Lägg det ½ gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker och limesaft. Häll hälften i en kanna och ställ undan den till servering. Värm hälften av mangopurén som är kvar. Ta upp gelatinbladet och lå det smälta däri. Blanda sedan med resterande mangopuré. Ringla det i två runda ringar över mangoyoghurten i formen. Rör runt med skaftet på en sked till ett vackert mönster. Ställ cheesecaken i kylen i ca 3 timmar, tills den stelnar. Servera kvarvarande mangosås vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.