Litchipuré finns att köpa i asiatiska mataffärer, annars kan du mixa konserverade litchifrukter, eller använda konserverade persikor.
Instruktioner
- Litchisorbet:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten tio minuter. Koka upp socker och vatten. Tillsätt purén och citronjuicen. Låt det bli varmt
och lägg i gelatinet. Rör tills det smält. Kör i glassmaskin eller ställ i frysen och rör då och då tills sorbeten stelnat.
- Mjölkchokladcreme:
Vispa socker och äggulorna fluffiga. Smält chokladen i mjölken och slå över äggvispet. Häll smeten i en stor ugnsfast form och baka i 90º tills den stelnat.
Kör därefter den varma krämen i matberedare, sila genom en nätsil. Låt stelna över natten i kylen.
- Mangoskivor:
Skala mangon och skiva den tunt. Lägg skivorna i sockerlagen. Hacka den torkade mangon och strimla myntan.
- Passionsfruktsgelé:
Blötlägg gelantinet i 10 minuter. Dela och skrapa ur passionsfrukten. Koka upp vatten och socker. Tillsätt gelatinet och passionsfrukten och låt gelatinet smälta. Häll upp i skål och låt stelna.
- Uppläggming:
Spritsa chokladcrèmen i mitten på en tallrik. Lägg några klickar med gelén i crèmen. Täck detta med ett par skivor mango. Strö ut lite av den hackade mangon och myntan. Ringla lite sockerlag över mangoskivorna och lägg en kula med litchisorbet på mangon.
Publicerat den
25 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar