Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mango med mjölkchokladcrèm och litchisorbet

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Litchipuré finns att köpa i asiatiska mataffärer, annars kan du mixa konserverade litchifrukter, eller använda konserverade persikor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Litchisorbet: Blötlägg gelatinet i kallt vatten tio minuter. Koka upp socker och vatten. Tillsätt purén och citronjuicen. Låt det bli varmt och lägg i gelatinet. Rör tills det smält. Kör i glassmaskin eller ställ i frysen och rör då och då tills sorbeten stelnat.
  2. Mjölkchokladcreme: Vispa socker och äggulorna fluffiga. Smält chokladen i mjölken och slå över äggvispet. Häll smeten i en stor ugnsfast form och baka i 90º tills den stelnat. Kör därefter den varma krämen i matberedare, sila genom en nätsil. Låt stelna över natten i kylen.
  3. Mangoskivor: Skala mangon och skiva den tunt. Lägg skivorna i sockerlagen. Hacka den torkade mangon och strimla myntan.
  4. Passionsfruktsgelé: Blötlägg gelantinet i 10 minuter. Dela och skrapa ur passionsfrukten. Koka upp vatten och socker. Tillsätt gelatinet och passionsfrukten och låt gelatinet smälta. Häll upp i skål och låt stelna.
  5. Uppläggming: Spritsa chokladcrèmen i mitten på en tallrik. Lägg några klickar med gelén i crèmen. Täck detta med ett par skivor mango. Strö ut lite av den hackade mangon och myntan. Ringla lite sockerlag över mangoskivorna och lägg en kula med litchisorbet på mangon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.