Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mango- och limecheesecake med mangogelé

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Genom att kakan får baka vid låg temperatur får den en extra krämig konsistens och den milda mangosmaken kommer fram bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Krossa kexen. Smält smöret och rör ner det i kexen. Tryck ut i botten på en springform ca 20 cm i diameter.
  3. Mixa philadelphiaost och florsocker i en matberedare. Tillsätt limeskal och saft,skuren mango och exotisk juice.. Mixa till en slät kräm. Rör till sist ner vanilia eller vaniljsocker och ägg.
  4. Häll fyllningen i formen. Grädda i nedersta falsen i ugnen ca 60 minuter tills den stelnat. Låt den kallna.
  5. Blötlägg gelatinbladen i kaltt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl av juicen, ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i juicen. Tillsätt resten av juicen och låt den svalna.
  6. Häll försiktigt gelén över cheesecaken och ställ den i kylen någon timme tills den stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.