Genom att kakan får baka vid låg temperatur får den en extra krämig konsistens och den milda mangosmaken kommer fram bättre.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Krossa kexen. Smält smöret och rör ner det i kexen. Tryck ut i botten på en springform ca 20 cm i diameter.
- Mixa philadelphiaost och florsocker i en matberedare. Tillsätt limeskal och saft,skuren mango och exotisk juice.. Mixa till en slät kräm. Rör till sist ner vanilia eller vaniljsocker och ägg.
- Häll fyllningen i formen. Grädda i nedersta falsen i ugnen ca 60 minuter tills den stelnat. Låt den kallna.
- Blötlägg gelatinbladen i kaltt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl av juicen, ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i juicen. Tillsätt resten av juicen och låt den svalna.
- Häll försiktigt gelén över cheesecaken och ställ den i kylen någon timme tills den stelnat.
Publicerat den
27 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar