- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Somrig bakelse, som tar lite tid att laga. Men den är väl värd besväret.
Instruktioner
- Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Lägg det tillsammans med vatten och socker i en kastrull och låt det puttra i 5 minuter. Sila bort kärnorna.
- Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten 5 minuter.
Blanda det sedan med hälften av lagen. Tillsätt ½ dl kallt vatten och låt geléet svalna helt.
- Fromage: Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Rör ihop socker och äggula i en kastrull på svag värme. Häll i resten av lagen. Rör ner gelatinet och rör om så att det smälter.
- Blanda ner den vispade grädden och äggvitan, som vispats till skum tillsammans med socker.
Skala och dela mangon, skär i tunna skivor.
- Häll gelé i botten på 6 små portionsformar.
Klä insidan med mangoskivor. Häll på fromagen och ställ kallt i kylskåp. Garnera ev med rullrån.
Publicerat den
28 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar