Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mango- och passionsbakelse

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Somrig bakelse, som tar lite tid att laga. Men den är väl värd besväret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Lägg det tillsammans med vatten och socker i en kastrull och låt det puttra i 5 minuter. Sila bort kärnorna.
  2. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Blanda det sedan med hälften av lagen. Tillsätt ½ dl kallt vatten och låt geléet svalna helt.
  3. Fromage: Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Rör ihop socker och äggula i en kastrull på svag värme. Häll i resten av lagen. Rör ner gelatinet och rör om så att det smälter.
  4. Blanda ner den vispade grädden och äggvitan, som vispats till skum tillsammans med socker. Skala och dela mangon, skär i tunna skivor.
  5. Häll gelé i botten på 6 små portionsformar. Klä insidan med mangoskivor. Häll på fromagen och ställ kallt i kylskåp. Garnera ev med rullrån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.