Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangocheesecake med spegel

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Fräsch och läcker cheesecake med smak av mango och lime. Det behövs ingen ugn för att göra den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen och blanda dem med smöret till en smulig massa. Tryck ut kexsmulet i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda ihop äggulor, crème fraiche, Philadelphiaost, socker, vaniljsocker och limeskal till en jämn smet. Värm limesaften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i saften. Häll ner blandningen i en tunn stråle i äggulesmeten samtidigt som du rör om. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Häll smeten ovanpå den kalla bottnen och ställ tillbaka formen i kylen i minst 1 timme.
  3. Glasyr: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Värm mangopurén i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i purén. Bred blandningen i ett jämnt lager över den kalla kakan. Ställ tillbaka kakan i kylen tills den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.