Färgstark kycklingrätt med indisk touch. Blanda gärna lite sambal oelek i såsen.
Instruktioner
- Strimla kycklingfiléerna. Ansa och skär purjon i sneda skivor. Riv skalet på apelsinen och pressa ur saften. Skala, kärna ur och skiva mangon.
- Fräs kycklingen i omgångar i fettet i en stor stekpanna. Ta upp den och lägg på ett fat. Fräs sedan purjon lätt.
- Mät upp apelsinsaften och fyll på med vatten tills vätskemängden är totalt 1½ dl. Rör ut fonden och maizenan med apelsinsaften. Häll ner det i stekpannan och blanda ner kycklingen, det rivna apelsinskalet och mangobitarna. Krydda med salt och peppar.
- Låt grytan koka ett par minuter. Smaka av med mango chutney.
- Servera med ris, sallad och eventuellt extra chutney vid sidan om.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar