Den här glazen är så god att man vill äta den med sked! Jag fick inte tag på lammkött när jag gjorde det här, utan använde mig av fläskkött.
Instruktioner
- Mangoglaze: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka 5 minuter. Låt glazen kallna.Själv hade jag ingen amerikansk whisky utan använde mig av skotsk.
- Lammspett: Blötlägg träspetten 10 minuter i kallt vatten. Skär köttet i tärningar ca 2x3 cm, trä upp dem på spetten.
- Papayasallad: Skala, kärna ur och skär papayan i bitar. Blanda salladen med papayan och chilifrukter. Skär gurkan i bitar och blanda den i salladen. Smula över fetaosten. Skala, halvera och skiva löken, strössla över salladen.
- Grilla spetten runt om ca 10 minuter. Salta, peppra och pensla mangoglazen på köttet efter grillning. Servera med papayasalladen och resten av glazen vid sidan om.
Publicerat den
8 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar