Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangoglaserade lammspett med papayasallad, syltad chili och fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här glazen är så god att man vill äta den med sked! Jag fick inte tag på lammkött när jag gjorde det här, utan använde mig av fläskkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mangoglaze: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka 5 minuter. Låt glazen kallna.Själv hade jag ingen amerikansk whisky utan använde mig av skotsk.
  2. Lammspett: Blötlägg träspetten 10 minuter i kallt vatten. Skär köttet i tärningar ca 2x3 cm, trä upp dem på spetten.
  3. Papayasallad: Skala, kärna ur och skär papayan i bitar. Blanda salladen med papayan och chilifrukter. Skär gurkan i bitar och blanda den i salladen. Smula över fetaosten. Skala, halvera och skiva löken, strössla över salladen.
  4. Grilla spetten runt om ca 10 minuter. Salta, peppra och pensla mangoglazen på köttet efter grillning. Servera med papayasalladen och resten av glazen vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.