Denna delikata dessert har en bas på youghurt och fräsch mango. Glassen är en perfekt avslutning på en kraftig middag.
Instruktioner
- Lägg honung, socker och matfett i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning tills matfettet är smält och sockret är upplöst. Låt blandningen svalna.
- Blanda yoghurt, vispad grädde, mangopuré och den svala honungsblandningen i en skål. Blanda väl. Häll blandningen i en 1-liters frystålig skål med lock och frys tills glassen är tjock, ca 1-2 timmar.
- Rör om glassen från kanten och in till mitten med en gaffel. Blanda ner tärnad mango och rör om väl. Täck över och frys tills glassen är fast i konsistensen, ca 6 timmar.
- Garnera mangoglassen med skivad mango och myntablad.
- Istället för mango är det gott att använda papaya eller konserverade aprikoser. Eller prova att blanda i 1½ dl äppelmos med 1 tsk kanel. Du kan också tillsätta 50 g rostade hackade hasselnötter tillsammans med mangon för att få extra smak på glassen.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar