Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangoglass

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna delikata dessert har en bas på youghurt och fräsch mango. Glassen är en perfekt avslutning på en kraftig middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg honung, socker och matfett i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning tills matfettet är smält och sockret är upplöst. Låt blandningen svalna.
  2. Blanda yoghurt, vispad grädde, mangopuré och den svala honungsblandningen i en skål. Blanda väl. Häll blandningen i en 1-liters frystålig skål med lock och frys tills glassen är tjock, ca 1-2 timmar.
  3. Rör om glassen från kanten och in till mitten med en gaffel. Blanda ner tärnad mango och rör om väl. Täck över och frys tills glassen är fast i konsistensen, ca 6 timmar.
  4. Garnera mangoglassen med skivad mango och myntablad.
  5. Istället för mango är det gott att använda papaya eller konserverade aprikoser. Eller prova att blanda i 1½ dl äppelmos med 1 tsk kanel. Du kan också tillsätta 50 g rostade hackade hasselnötter tillsammans med mangon för att få extra smak på glassen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.