Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangoldsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett recept jag hittade på nätet när jag sökte på mangold. Mangolden är mycket god till sallad också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa grönsakerna och skär bort de grova stjälkarna från mangolden. Skär purjon i tunna skivor och tärna potatisen.
  2. Smält smöret i en gryta och fräs löken tills den blir mjuk, tillsätt potatis och mangold. Fräs alltsammans ett par minuter till. Strö över mjölet och blanda väl.
  3. Slå över den värmda buljongen och låt soppan sjuda på svag värme under lock i 20 minuter.
  4. Kör hälften av soppan i mixern till en puré och häll tillbaka den i soppan. Jag brukar mixa hela soppan. Smaka av med salt, peppar och muskot. Rör ner grädden strax innan soppan är färdig och lägg i den hackad mejram.
  5. Serveras med riven ost direkt på tallriken.

Kommentarer (1)

  • thelonius 18 augusti 2010

    Väldigt god soppa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.