Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangoldstuvning

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig stuvning som passar till lax, nypotatis och som tillhör mm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Måtten är ungefär, för jag gör det på känn. Det är så olika hur fast eller flytande stuvning man vill ha.
  2. Skölj dom färska mangoldbladen. Klipp ner dom i bitar i en gryta.
  3. Förväll mangolden i vattnet tillsammans med den pressade vitlöken och saltet, ca 5 min.
  4. Låt spadet vara kvar. Rör ner mjölredningen. Tillsätt grädde. crème fraiche och krydda. Låt koka ca 5 minuter så mjölsmaken försvinner.
  5. Smaka av med ev mer kryddor eller om det behöver spädas mer.

Kommentarer (4)

  • Annafbg 5 juli 2009

    Det här var ett jättebra grundrecept! Jag gjorde precis enligt receptet och fick en ganska "såsig" och lös stuvning, perfekt tillbehör till nypotatis och lax! Jättegott, det här kommer jag att göra många gånger! Tack för ett bra recept!

  • Margareta K 21 juli 2018

    Bra recept, men jag dristade mig till att byta ut kryddorna mot gurkmeja och örtsalt. Gott.

  • Margareta K 21 juli 2018

    Bra recept, men jag dristade mig till att byta ut kryddorna mot gurkmeja och örtsalt. Gott.

  • Anita 5 augusti 2018

    mangold

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.