Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangomousse med chokladglasyr

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mango är så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min. Skala, kärna ur och mixa fruktköttet från mangon tillsammans med florsockret och citronsaften, med mixerstav eller i en matberedare.
  2. Blanda i yoghurten. Vispa grädden till ett fast skum. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 20 sek. Häll gelatinet i en fin stråle i mangopurén under omrörning.
  3. Vänd i grädden. Fördela moussen i glas. Ställ kallt att stelna ca 2 tim.
  4. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en skål och smält över vattenbad eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) 11/2 –2 min.
  5. Rör samman florsocker och citronsaft. Blanda ner i chokladen under omrörning.
  6. Ringla glasyren över moussen och ställ kallt ytterligare ca 1 tim.
  7. Servera, gärna med ett kex eller en liten kaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.