Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangomousse med hallon och choklad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fräsch och frisk i smaken, jättegott. Det går jättebra att använda fryst tärnad mango, enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten med vaniljstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen.
  3. Vispa grädden och rör ihop med mangoblandningen. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixet. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
  4. När moussen hade stått ett tag i kylskåpet, ringlade jag över lite smält blockchoklad, stoppade tillbaka i kylen så chokladen fick stela. Garnerade med hallonen just innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.