Fräsch och frisk i smaken, jättegott.
Det går jättebra att använda fryst tärnad mango, enkelt.
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten med vaniljstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna.
- Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen.
- Vispa grädden och rör ihop med mangoblandningen. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixet. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
- När moussen hade stått ett tag i kylskåpet, ringlade jag över lite smält blockchoklad, stoppade tillbaka i kylen så chokladen fick stela. Garnerade med hallonen just innan servering.
Publicerat den
1 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar