- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Gott efterrättsrecept från Norrmejeriers Guldkorn nr 45
Instruktioner
- Dela vanlijstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten med vanlijstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter.
Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 minuter i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixen. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
Dala passionsfrukten, gröp ur och blanda med tärnad mango.
- Servera mangomoussen toppad med frukten.
Publicerat den
2 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Såå otroligt fräscht och gott efter en härlig middag.