Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangomousse (passar bra som tårtfyllning)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frisk tårtfyllning som jag brukar använda i ex prinsesstårtor, gärna med hallonsylt i nedersta lagret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa mangon med en stavmixer. Pressa ner limen. Blanda ner florsockret, och blanda allt noggrannt.
  2. Blöt gelatinbladen i lite vatten i ett par minuter. Koka under tiden upp 2-3 msk vatten i en liten kastrull.
  3. Vispa äggvitorna riktigt hårt. Vispa grädden ganska hårt.
  4. Ta upp gelatinbladen och krama ur. Låt dem smälta i det heta vattnet, och blanda ner i mangopurén. Rör ner grädden, och blanda ordentligt. Vänd sen ner äggvitorna, och blanda försiktigt.
  5. Häll upp i fina glas eller på tårtbotten, jag brukar toppa mot mitten. Det går bra att lägga en del av tårtbotten över moussen. Ställ i kylen för att stelna i minst tre-fyra timmar. En tårta görs bäst dagen innan kalaset!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.