En frisk tårtfyllning som jag brukar använda i ex prinsesstårtor, gärna med hallonsylt i nedersta lagret.
Instruktioner
- Mixa mangon med en stavmixer. Pressa ner limen. Blanda ner florsockret, och blanda allt noggrannt.
- Blöt gelatinbladen i lite vatten i ett par minuter. Koka under tiden upp 2-3 msk vatten i en liten kastrull.
- Vispa äggvitorna riktigt hårt. Vispa grädden ganska hårt.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur. Låt dem smälta i det heta vattnet, och blanda ner i mangopurén. Rör ner grädden, och blanda ordentligt. Vänd sen ner äggvitorna, och blanda försiktigt.
- Häll upp i fina glas eller på tårtbotten, jag brukar toppa mot mitten. Det går bra att lägga en del av tårtbotten över moussen. Ställ i kylen för att stelna i minst tre-fyra timmar. En tårta görs bäst dagen innan kalaset!
Publicerat den
13 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar