Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangopop med touch av lime

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Av alla frukter är nog mango den allra godaste. Lika god i förätten som till dessert. Här har den fått huvudrollen i en uppriskande glasspinne.

Ingredienser

Instruktioner

Diska/skölj limen noggrant. Klyv den i två delar. Skär upp den ena halvan i tunna skivor som du sedan delar upp i små trekanter. Tina mangon så att den blir halvmjuk. Häll i en bunke. Bryt bananen i bitar, häll på yoghurt och socker och pressa över limesaft från den hela halvan. Mixa blandningen slät. Vänd i limebitarna (mängd avgör du själv – personligen vill jag inte ha mer än kanske tre-fyra småbitar i varje glasspinne). Häll upp i glassformar och sätt i pinnar. Ställ in i frysen. Låt stå där i minst två timmar.För att få ur glassarna är det enklast att skölja formarna i ljummet vatten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Marie.kerrolf@gmail.com 29 juni 2013

    Ingen höjdare alls. Säkert nyttigare än vanlig glass men smakar nog bättre som smoothie än i fryst form. Barnen slängde sina glassar efter någon tugga.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.