Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangorutor med kokostosca

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Goda, lite kladdiga rutor med exotisk touch tack vare kokos och mango.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina mangon på hushållspapper och värm under tiden upp ugnen till 175 grader.
  2. Vispa smör och socker mjukt och smidigt i en bunke. Tillsätt ett ägg, i taget under vispning och därefter mjölken.
  3. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten tillsammans med mangon. Vänd runt alltsammans med en slickepott till en jämn, lite tjockare smet.
  4. Klä en långpanna ca 40x25 cm med bakplåtspapper och bred ut smeten i formen. Grädda strax under mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
  5. Blanda undertiden alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull och låt koka samman på svag värme under omrörning i några minuter.
  6. Ta ut kakan och fördela kokostoscan jämnt ovanpå. Höj ugnsvärmen till 200 grader och sätt in kakan strax under mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills toscan fått en gyllenbrun färg. Låt kakan svalna något och skär sedan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.