Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangosmoothie med chokladknoppar och glass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festlig dessert variant av den hälsosamma smoothien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur mangon, spara ½ mango och skär resten i bitar. Lägg mangobitar, yoghurt och juice i en matberedare, mixa till en puré. Smaksätt med florsocker. Skär mangon som är kvar i tunna klyftor.
  2. Chokladknoppar: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner äggvitan. Spritsa eller klicka ut små knoppar på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda mitt i ugnen tills de börjar få färg, 6-8 minuter, låt dem kallna. Smält chokladen i en liten skål i mikrovågsugnen eller i vattenbad. Doppa eller rör ner mandelknopparna i chokladen. Ta upp dem på bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylskåp.
  3. Häll upp mangosoppan i skålar och lägg i mangoklyftor, glass och chokladknoppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.