Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Manhattan Brownie ala Larsson

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1-20 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En riktig kaloribomb och inget man slänger ihop på ett svep. Den tar en tid att göra men jag kan nästan lova att denna variant slår Espressohouse egna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 180º. Smörj en 20 cm fyrkantig låg kakform och lägg bakplåtspapper i den.
  2. Vispa cream cheese, vaniljextrakt och 5 tsk extrafint strösocker slätt och ställ sedan smeten åt sidan (bäst i kylskåp men tillåt den inte att bli hård). Vispa nu äggen och resten av strösockret vitt och pösigt i en annan skål.
  3. Lägg smöret i en liten kastrull, häll på kakaon och värm på låg värme och under omrörning tills smöret smälter och blandas med kakaon. Rör sedan ner blandningen i äggsmeten. Vänd ner det siktade mjölet. Häll över hälften av kaksmeten i en form och jämna till ytan. Nu kommer det svåra! Bred försiktigt cream cheese blandningen över smeten och täck med resten av kaksmeten. Grädda i varm ugn i 40-45 minuter och låt sedan kakan svalna i formen.
  4. Tryffelsmeten eller Chokladganachen: Smält choklad och vispgrädde tillsammans med kanelen på svag värme. Dra av och låt kanelen dra en liten stund. Plocka sedan upp kanelen och vispa ner smöret och rom. (Chokladen får inte svalna helt innan smöret går ner!) häll över den färdiga tryffelsmeten över Browniebotten ställ in i kyl.
  5. Kolasåsen: Reducera ner Coca Colan till 1/3 del. Skumma av under tidens gång. Blanda grädde, socker och sirap häl försiktigt i det kastrullen.
  6. Låt koka upp och låt det puttra på låg värme i ca 5 minuter. Låt den kallna i kyl
  7. Ta fram den tryffelklädda Browniebottnen och ringla kolasåsen över.
  8. Smällt smör i en ren stekpanna.Lägg ned nötter och rör om hela tiden, nötterna ska bli lite brynta med inte för mörka. Rör ned honungen. Fortsätt att värma tills nötterna fått en fin gyllenbrun yta. Ta av från spisen. tryck dit nötterna och Marshmallowsen.
  9. Skjuts in i kylen igen tills kolasåsen härdat och garnityret sitter fast. Skär i rutor, servera och njut.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • c-ristal 28 oktober 2012

    Hur mycket mjöl ska man ha????

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.