Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Manhattan sourdough

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett ljust surdegsbröd som är fantastiskt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i bunken och lös den i vatten. Tillsätt salt och surdeg.
  2. Tillsätt lite vetemjöl i taget, kör i maskin ca 15 min. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 2½ timme. Dela degen i 2 bitar, rulla 2 knubbiga limpor, mjöla dem och lägg i brödformar. Jäs under duk i ca 1½ timme.
  3. Ugnstemp 250 grader. Ställ in bröden i mitten av ugnen och släng in 1 dl vatten på ugnsbottnen. Sänk värmen till 200 grader och grädda ca 50 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • _Selma_ 7 februari 2012

    Jag undrar om man vill använda endast surdeg (ingen jäst alls) hur mycket surdeg ska man ta då??

  • NellieNusa 7 februari 2012

    Hej Selma! Jag har inte provat helt utan jäst, men jag skulle i så fall prova att öka med 1 dl surdeg. Det borde funka. Denna deg jäser väldigt mycket.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.