Ett ljust surdegsbröd som är fantastiskt gott!
Instruktioner
- Smula jästen i bunken och lös den i vatten. Tillsätt salt och surdeg.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget, kör i maskin ca 15 min.
Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 2½ timme.
Dela degen i 2 bitar, rulla 2 knubbiga limpor, mjöla dem och lägg i brödformar. Jäs under duk i ca 1½ timme.
- Ugnstemp 250 grader.
Ställ in bröden i mitten av ugnen och släng in 1 dl vatten på ugnsbottnen. Sänk värmen till 200 grader och grädda ca 50 minuter.
Publicerat den
24 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag undrar om man vill använda endast surdeg (ingen jäst alls) hur mycket surdeg ska man ta då??
Hej Selma! Jag har inte provat helt utan jäst, men jag skulle i så fall prova att öka med 1 dl surdeg. Det borde funka. Denna deg jäser väldigt mycket.