En superenkel kaka som älskas av alla. Byt gärna ut bären mot t ex jordgubbar, blåbär eller björnbär. Och varför inte krydda med 1 tsk kardemumma? Kan varieras på många olika sätt.
Laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vispa i en annan bunke ihop yoghurt/mjölk och sockret. Vispa nu ner yoghurtblandningen och det smälta smöret i mjölblandningen. Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
- Smöra och mjöla en springform, ca 26 cm i diameter.
- Vispa smeten lite lätt och häll sedan ner den i bakformen. Strö över de frysta hallonen och pressa ner dem något i smeten. Grädda kakan i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr.
- Ät kakan som den är eller servera den med lättvispad grädde, gärna smaksatt med amaretto.
Publicerat den
2 januari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar