Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mannagrynspudding med bakade körsbär och amarettogrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lyxigare variant på den klassiska mannagrynsgröten är mannagrynspuddingen. Är du inte sugen på körsbär går det lika bra med persikor, plommon eller päron. Om du inte gillar mandellikör eller har det hemma går det lika bra med några droppar mandelessens. Mandelessens hittar du i butikens bakhylla. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mannagrynspudding: Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner i en kastrull tillsammans med mjölk och socker. Koka upp och vispa ner mandellikör och mannagryn. Låt koka under omrörning i 5 minuter. Häll upp mannagrynsgröten i fyra portionsformar. Låt svalna helt i kylskåpet.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Bakade körsbär: Blanda körsbär och socker i en ugnsfast form. Baka i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna något.
  4. Amarettogrädde: Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med florsockret. Vänd ner mandellikören.
  5. Servera mannagrynspuddingen kall tillsammans med varma körsbär och amarettogrädde. Toppa med rostade mandelflagor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.