Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mannagrynspudding med dinkel

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

FÖR ALLA? Innehåller gluten. Laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett. Mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C. Koka upp mjölken med 1 krm salt. Sänk värmen och vispa i mannagrynen. Låt sjuda ca 5 minuter till en tjock gröt utan klumpar. Låt svalna.
  2. Blanda i äggen och äggulan. Smaksätt med socker och finriven bittermandel. Häll gröten i en smord ugnssäker form.
  3. Grädda mitt i ugnen i 20–30 minuter. Servera mannagrynspuddingen med körsbärssylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.