Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mannagrynstårta med hallon och grädde

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Härligt saftig och supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mannagryn, mjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Vispa ihop filmjölk och socker i en bunke. Rör ner smöret och mannagrynsblandningen i bunken med filmjölk. Låt smeten stå i ca 15 minuter och svälla.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en form ca 24 cm i diameter.
  3. Vispa mannasmeten igen 2-3 minuter. Häll smeten i formen och tryck ner hallonen. Grädda i ca 35 minuter eller prova med en sticka. Låt kakan svalna något. Stjälp upp och låt svalna helt på ett galler.
  4. Vispa grädde och bred över. Garnera med färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.