Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mannamummaläfsor med morötter

 
Mannamummaläfsor med morötter Mannamummaläfsor med morötter Mannamummaläfsor med morötter
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

När jag hade kvarbliven mannagrynsgröt och tänkte göra mannagrynspudding. Drabbades jag av en enorm experimentlusta. Tack och lov för det, resultatet slog gumman och mig med häpnad. Serverade ljumna med lingongrädde som på bilden, blev det en härlig kaka till kaffet. Idag serverade jag de kvarvarande kalla med en enkel räkröra på till förrätt. Båda sätten blev höjdare.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader och finriv morötterna. Blanda gröt, ägg, strösocker och morötter, gärna med degkrokar. Blanda vetemjölet med kardemumma, bakpulver och bikarbonat. Rör ner vetemjölsblandningen i grötblandningen. Klicka med en matsked med råge på ut 12 högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma med skeden till runda bullar som ligger väl åtskilda för de kommer att flyta ut. Grädda 1 fals under mitten i ca 20-25 minuter. Låt svalna av på plåten. Serveras ljummen med lingongrädde, eller kalla med t.ex skaldjursröra. Går bra att frysa och värma i mikron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.