Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår


Pommes Anna (kan göras dagen innan): Blanda den skivade potatisen med smält ankfett eller smör och smaka av med salt och peppar. Packa potatisen så kompakt som möjligt i en ugnssäker form. Baka de...

4

Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet. Lägg i torskbita...

1 h 30 min
4
1

Skala och skär potatisen i små tärningar, cirka 1 x 1 centimeter. Ställ åt sidan. Hacka sardellerna och skala och hacka vitlöken. Hetta upp lite av oljan i en stor gryta. Fräs sardellerna, vitlö...

45 min
4

Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra torsken. Lägg i smord ugnsfast form. Skär bacon i mindre bitar och hacka lökarna och stek tillsammans några minuter samt låt kallna, strö sedan detta över fi...

30 min
4

Gör en god potatispuré på mandelpotatisen, smöret, strösocker, salt och peppar. Skär sparrisen i halvcentimeterstora tärningar och blanchera dem hastigt i saltat kokande vatten. Lyft sparristärnin...


Tina fisken om den är fryst. Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen ca 12 timmar. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt...

6

Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar. Skala och skär lök och morot i stora bitar. Bryn köttet väl runtom i en stekgryta av gjutjärn. Salta och peppra. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt...

6
4

Ugn 200º. Skölj av surströmmingen i kallt vatten. Rensa strömmingen och ta bort ben och ev skinnet. Skala och skiva löken tunt. Fräs den gyllenbrun i smör i en stekpanna. Häll av och spara...

2

Börja med rotfruktspytten: Skala rotfrukterna och skär dem i små kuber. Stek dem i smör i c:a 20 minuter. Tillsätt kalvfond, rör om och servera. Såsen: Blanda grädde, vin, vatten och kalvfond i en...

4
1

Rör ihop gräddmjölk, ströbröd, ägg och vatten till en smet. Låt stå en stund. Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun. Mosa sönder potatisen med en gaff...

6-8

Pannbiffar: Blanda gräddmjölk, ägg, lök, potatis, ströbröd och vatten i en bunke och ställ åt sidan och låt den svälla. Blanda smeten med färsen och buljongen utrörd i soya. Salta och peppra och bland...

4

Blanda vatten och salt och dela torskfilén i fyra bitar, rimma dem i lagen i 10 minuter. Bryn torskbitarna i stekpanna på skinnsidan. Pepparrotscrème: Blanda ingredienserna till crèmen och smaka...

3 h
4

Dag 1: Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen. Dag 3: Skala och skiva gul lök, rö...

4 d
16
1

Skär ut stocken ur kålhuvudet och förväll i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Ta upp och lossa de fina bladen. Hacka resten fint. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs lök och kålhacket gyllenbrunt. Visp...

4-6

Sätt ugnen på 225 grader. Tina torskbitarna, salta och peppra dem runtom och lägg över i en ugnssäker smörad form. Blanda grädde, senap, ost, skinka och gräslök och häll blandningen över fisken. Ställ...

20 min
4
7

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Ta fram aluminiumfolie och riv av en bit, ca 20 cm bred. Halvtina fisken, salta på alla sidor. Smöra aluminiumarket på mitten, lägg på fiskfilén, bred ut peppar...

40 min
1
1

Sätt ugnen på 220 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olja, salta och peppra fisken och lägg den i formen. Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar och lägg dom runt om fisken i formen. Rör...

35 min
4

Vänd torskfilén tillsammans i matoljan, alla kryddorna och den pressade limen. Lägg blandningen i ett ugnssäkert fat. Värm ugnen till 200 grader , stek torskfilén ca 15-20 minuter,slå bort spadet om...

30 min
4

Ingredienserna kan varieras rejält, det är mera idén som är kul. Jag köpte en bit tonfisk, och en bit torskrygg. Fräs snabbt i stekpannan för att täppa igen porerna på fisken. Gör klart plankan, och i...

2

Gnid in köttet med senapspulver, salt och peppar. Lägg i en gjutjärnsgryta med Mariestad och buljong. Tillsätt morötter, lök, kryddpeppar, vitpepparkorn, timjan och lagerblad. Sätt på locket och in i...

4

Salta fisken runt om. Lägg på smort ugnssäkert fat. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i pinjekärnor och låt dem fräsa 1–2 min. Ta från värme...

4

Hacka chokladen grovt och lägg bitarna i en skål. Koka upp grädde, mjölk och socker under omrörning. Häll blandningen över chokladen. Vispa tills den har smält och smeten är jämn. Låt den svalna lite...

4-6

Skär ut stocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat i 10 minuter. Ta upp det och lossna fina blad. Skär bort den hårda mittnerven på varje blad och hacka de fint. Lägg de hela bladen åt sidan....

4-6

Skala och dela rotsellerin i ca 5x5 cm-bitar. Klyfta löken och lägg rotselleri, lök och buljongtärning i en kastrull och häll på vatten så det täcker. Koka rotsellerin mjuk ca 15 minuter. Häll av...

4
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.