Sätt ugnen på 175 grader.
Värm mjölken i en kastrull tills det blir skålhett inte koka.
Lägg chokladen och en tredjedel av sockret i en skål och häll över den heta mjölken.
Rör om tills smeten är slät och chokladen har smält.
Låt svalna.
Vispa smör, vaniljsocker och resten av sockret med en elvisp i en skål, tills det är ljust och luftigt.
Vispa ner ägget därefter, rör ner chokladsmeten varvat med mjölet i omgångar.
Fyll pappersformar till hälften med den släta smeten.
Grädda 15-18 min eller tills dem har höjt sig.
Låt svalna helt på galler.
Fudgeglasyren;
Lägg chokladen över ett vatten bad och smält försiktigt.
Lyft bort skålen och rör ner sirap och smör.
Låt smeten svalna när den har blivit slät rör om då och då.
När smeten har blivit tjock och är på väg att stelna brer man på glasyren på muffinsarna och strö över nonstopsen, och låt stelna.
Går att frysa in dem.
jättegott!
Glsyren var god, men själva muffinsen var ganska mesig i smaken tyckte jag.