Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maräng med yoghurt och rosenvatten

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Festlig marängtårta med smaker som tagna ur Tusen och en natt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt ättiksprit och socker och fortsätt vispa till ett fast skum. Vänd ner den rostade mandeln.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten till en rund botten, ca 20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 2 tim. Låt gärna marängen stå kvar i ugnen tills den har kallnat.
  4. Rör ner vaniljsocker och rosenvatten i yoghurten och bred på marängen. Dekorera med pistagenötter och rosenblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.