Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängbakelse med lingon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Dessa himmelska bakelser är härligt sega och samtidigt knapriga. De söta och lite beska lingonen bryter fint mot den lena grädden. Marängsviss för vuxna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Vispa äggvitor och salt till en fast smet med elvisp. Häll i råsocker och vaniljsocker, lite i taget, samtidigt som du vispar tills smeten är blank och fast.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Fyll en sprits eller en plastpåse (med spetsiga hörn) med marängsmeten. Klipp ett hål i ena ändan på plastpåsen. Diametern på hålet ska vara 1-1 ½ cm.
  4. Spritsa ut smeten i en spiral. Börja i mitten och fortsätt utåt tills rundeln mäter 10 cm. Spritsa sedan ett extra lager runt ytterkanten så att en håla bildas i mitten.
  5. Sätt in plåten i ugnen och sänk genast värmen till 100 grader. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timma. Stäng av värmen. Låt marängerna kallna i ugnen om du har möjlighet.
  6. Vispa grädden och blanda ner hälften av sylten. Rör bara runt med ett par tag så att grädden inte blir helt rosa.
  7. Skeda ner sorbet eller vaniljglass i hålet och skeda sedan på lingongrädde. Häll över ytterligare lite rårörda lingon och garnera eventuellt med färska lingon. Servera genast annars smälter glassen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.