Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maränger doppade i knäckchoklad

 
Maränger doppade i knäckchoklad
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna lite. Lägg äggvitorna och sockret i en kastrull och värm utan att det tar färg, tills det bränns på fingret. Häll upp i en rostfri bunke och vispa med elvisp tills den blir kall. Blanda i chokladen i smeten och klicka ut i fina klickar på bakplåtspapper. Grädda i ca 50 minuter i ca 90°. Fortsätt sedan att torka marängerna på eftervärmen tills dom är spröda och fina.
  2. Smält resten av chokladen och doppa marängerna. Om ni önskar, doppa därefter marängerna i rostad kokos och låt svalna. Kokos rostas i panna tills den får en gyllenbrun färg.
  3. Servera med vaniljglass och lite extra smält choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.