Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maränger i blandade färger

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Alltid uppskattat. Både till fest och vardag. De gör mig på gott humör och pryder sin plats i en fin glasburk. Heter "pigekyss" på norska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 130 grader. Vispa äggvitorna, vitvinsvinäger med 1 dl strösocker till riktigt hårt skum. Du ska kunna vända på bunken utan att det rinner ut. Det kan ta bortåt fem minuter.
  2. Vänd sedan ner 2 dl socker till och1 tsk vaniljsocker . Om man vill ha olika färger lägg smeten i olika skålar och klicka i i karamellfärg efter tycke. Chokladsås trycker man i men rör runt bara lite så blir det mer melerat.
  3. Klicka sedan upp med hjälp av två matskedar på bakplåtspapper så de gärna blir lite toppiga. Bakplåtspappret får ej vara smörjt! Grädda marängerna i steget under mitten i ca 45 min . Underbart goda.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TOMATENLUNDE 19 juni 2010

    Gott o lätt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.