Har inte provat dessa än. Men de såg så jättegoda ut.
Instruktioner
- Häll vitorna i en fettfri kastrull.
Häll i sockret, citronsaften, -skalet och vaniljsockret.
Värm massan på svag värme under ständig vispning, rör hela tiden i botten så det inte bränns vid.
- Fortsätt vispa tills massan är så varm att du bränner dig lite när du stoppar ner ditt finger (ca 60º).
- Dra kastrullen från plattan och fortsätt vispa, nu kan du använda elvisp, tills marängmassan är kall.
- Droppa ner pepparmintsolja och karamellfärg, rör om hastigt (den ska vara randig) och ta upp ett par maränger med en kallvattensköljd sked. Låt marängklicken glida ner på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt mer smak och färg och ta upp flera maränger.
- Grädda i 150º i ca 20 minuter. Torka därefter i ca 90 minuter i 120-130º tills dom släpper pappret.
- Man kan smaksätta med chokladsås också.
Publicerat den
27 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar