Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maränger med polkasmak

 
  • Serverar: 14-15 portioner
Skriv ut

Har inte provat dessa än. Men de såg så jättegoda ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vitorna i en fettfri kastrull. Häll i sockret, citronsaften, -skalet och vaniljsockret. Värm massan på svag värme under ständig vispning, rör hela tiden i botten så det inte bränns vid.
  2. Fortsätt vispa tills massan är så varm att du bränner dig lite när du stoppar ner ditt finger (ca 60º).
  3. Dra kastrullen från plattan och fortsätt vispa, nu kan du använda elvisp, tills marängmassan är kall.
  4. Droppa ner pepparmintsolja och karamellfärg, rör om hastigt (den ska vara randig) och ta upp ett par maränger med en kallvattensköljd sked. Låt marängklicken glida ner på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt mer smak och färg och ta upp flera maränger.
  5. Grädda i 150º i ca 20 minuter. Torka därefter i ca 90 minuter i 120-130º tills dom släpper pappret.
  6. Man kan smaksätta med chokladsås också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.