- Serverar: 60 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Marängfudge
Instruktioner
- Blanda socker, salt, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka sockerlagen ganska kraftigt tills ett prov som droppas i kallt vatten kan formas till en kula, lagen är då 135-140º. Det tar 10-25 minuter, snabbare ju vidare kastrullen är.
- Vispa under tiden äggvitor och vaniljsocker till hårt skum. Häll sockerlagen i en fin stråle i äggvitan under kraftig vispning. Vispa sedan massan tills den tjocknar. Ju längre man vispar, desto bättre är det, använd gärna köksmaskin eller kraftig elvisp.
- Häll upp massan på ett oljat bakplåtspapper och forma, med oljade händer, 2,5 cm tjocka rullar. Rulla dem i nötter, mandel eller kakfyllning. Tryck till lite så att det går in i rullarna. Ställ dem i kylen och skär dem sedan i skivor. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.
Publicerat den
6 december 2007
Skriv kommentar