Går att göra långt i förväg vid bjudning.
Glutenfri
Instruktioner
- Bottnar:
Dela äggen, spar gulorna. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda socker, potatismjöl och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner det i äggviteskummet. Rör till sist ner vinägern.
- Rita bakplåtspapper 2 cirklar med samma diameter som den form glassen ska frysa i ca 27 cm. Formen ska ha avtagbar kant. Bred ut smeten jämnt i cirklarna.
- Grädda bottnarn i nedre delen av ugnen tills de är gyllene och torra ca 1 tim.
- Gör glassen.
Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Vispa grädden för sig och blanda ner den i äggulesmeten. Tillsätt vaniljsockret. Häll hälften av smeten i en annan bunke. Smaksätt den ena smeten med kakao och den andra med hallon.
- Lägg i en marängbotten i formen och häll över kakaosmeten. Frys tills den stelnat något, ca 15 min. Lägg på den andra botten och häll hallonsmeten över. Frys tårtan minst 4 h.
- Garnera innan servering
Publicerat den
8 oktober 2007
Liknande recept
Skriv kommentar