En ovanlig men god efterrätt. Även lätt att göra, få ingredinser, och med ett tomtebloss vid sidan är den en perfekt dessert
Instruktioner
- Skär ett lock av varje apelsin. Gröp ur innehållet och pressa det kärnfria fruktköttet i råsaftcentrifug. Vispa äggulorna vita och pösiga med 4 msk av sockret. Använd elvisp. Vispa grädden och blanda den med äggvispet och apelsinsaften.
- Fyll apelsinerna och frys dem 2-3 timmar. Ta fram dem minst 30 min före servering. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt de resterande 2 msk socker fortsätt vispa tills massan är fast.
- Spritsa eller skeda upp marängen på apelsinerna och ställ in dem i 250° ugnsvärme 1-2 minuter tills marängen fått fin färg. Servera bums.
Publicerat den
2 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar