Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maränggratinerad apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ovanlig men god efterrätt. Även lätt att göra, få ingredinser, och med ett tomtebloss vid sidan är den en perfekt dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ett lock av varje apelsin. Gröp ur innehållet och pressa det kärnfria fruktköttet i råsaftcentrifug. Vispa äggulorna vita och pösiga med 4 msk av sockret. Använd elvisp. Vispa grädden och blanda den med äggvispet och apelsinsaften.
  2. Fyll apelsinerna och frys dem 2-3 timmar. Ta fram dem minst 30 min före servering. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt de resterande 2 msk socker fortsätt vispa tills massan är fast.
  3. Spritsa eller skeda upp marängen på apelsinerna och ställ in dem i 250° ugnsvärme 1-2 minuter tills marängen fått fin färg. Servera bums.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.