Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maränggrottor med fruktsallad och vaniljmascarpone

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Oemotståndliga maränger som är både sega och frasiga. Äggulorna vispas till en len vaniljkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa sedan i bakpulver och salt, vänd försiktigt i pistaschhacket.
  2. Klicka ut smeten i engångs mazarinformar, ca 10 stycken. Gör en grop i mitten med en liten sked. Ställ in marängerna i mitten av ugnen, stäng genast av ugnen. Låt marängerna stå i ugnen minst 3½ timme, gärna över natten.
  3. Vispa äggulorna och vaniljsocker ljustgult, blanda i mascarponen. Servera maränggrottorna med fruktsallad och vaniljmascarpone.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • recepttorka 18 mars 2010

    ska det verkligen va 23 msk hackade nötter? Mia.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.